Джин (англ. gin) — міцний алкогольний напій міцністю не менше 37,5 %. Виготовляється шляхом перегонки зернового спирту з додаванням рослинних прянощів, зазвичай це ялівцевий ягода, коріандр, корінь дудника (ангеліка), корінь ірису (фіалковий корінь), мигдаль та інші, які надають джину його характерний смак. Смак звичайного джина дуже сухий, і тому джин не завжди вживається в чистому вигляді. Необхідно відрізняти від тернового джина, солодкого лікеру, традиційно виготовляється з ягід терну, настояних на джині. Найбільш поширений вид джина, який зазвичай використовується для коктейлів, — «London dry gin» (Лондонський сухий джин); ця назва відноситься не до бренду, марки або країні походження, а до процесу перегонки. Лондонський сухий джин — міцний спиртний напій, звичайно виготовляється у вертикальних перегінних кубах і вдруге перегоняемый після додавання трав до спиртовій основі. Крім ялівцю, зазвичай додають трохи цитрусових: цедру лимона або помаранчі. Можуть використовуватися і інші рослинні добавки: аніс, корінь дудника, фіалковий корінь, кориця, коріандр і кора касії.
Добре приготований джин має дуже сухим гармонійним смаком, різким характером, виразним присмаком ялівцю.
Серед інших видів джина: женевер (нідерландська або бельгійський джин), плимутский джин і джин Old Tom (стверджується, що приготування здійснюється за технологіями XVIII століття і кінцевий продукт подслащивается цукровим сиропом — саме так підприємці намагалися зробити алкоголь низької якості придатним для пиття).
З чим зазвичай змішують джин:
Відомі коктейлі: