Що таке глютен?
Глютен – білок, який знаходиться в сім'ях більшості злакових культур (пшениця, жито, овес і ячмінь). В сухому вигляді він безбарвний і не має смаку, але при додаванні води стає сіруватим і по текстурі нагадує клей (звідси ще одна назва – клейковина). Саме завдяки глютену борошно, змішане з водою, перетворюється на еластичне і пружне тісто, що має велике значення в хлібопекарській промислово.
Шкода глютену
Глютен представляє особливу небезпеку для людей з генетичною схильністю і індивідуальною непереносимістю цього білка. Таке захворювання називається целіакія. Незважаючи на те, що воно зустрічається у 1% людей, за статистикою, кожен третій виявляє ті чи інші ознаки глютеновою непереносимості. У хворих на целіакію погіршується робота кишечника і різко знижується імунітет: імунна система розпізнає глютен як чужорідний білок і починає з ним активно боротися, вражаючи стінки тонкого кишечника. На щастя, цього можна уникнути, повністю виключивши продукти, що містять глютен (вилікувати целіакію поки що неможливо).
Ппшеница, жито, овес, ячмінь і похідні – прямі джерела глютену. Цей білок також міститься в макаронах, хліб, булочки, печиво, вафлях, кексах, лавашах, тортах, пиві.
Шановні клієнти, ви завжди можете отримати професійну консультацію у наших менеджерів, достатньо подзвонити по одному з вказаних на сайті телефонів. Менеджер допоможе не тільки підібрати товар, але і відповість на всі ваші запитання щодо роботи магазину, зорієнтує по часу доставки і по способу оплати.
Щоб більш детально дізнатися інформацію з приводу оплати та доставки, переходите за посиланням: Умови доставки і оплати.
Що таке лактоза?
Лактоза - це органічна сполука, що відноситься до групи вуглеводних дисахаридів. Вона присутня у всіх без виключення молочних продуктах. У народі лактозу називають «молочним цукром». Дисахарид по-простому це подвійний цукор - лактоза розщеплюється в організмі на глюкозу і галактозу. Як і будь-які цукру, лактоза енергоємне речовина здатне заряджати організм бадьорістю.
Шкоду лактози
Непереносимість молока – це наслідок порушення роботи фермент лактаза, який перестає розщеплювати лактозу належним чином. Нерозщеплені лактоза не засвоюється людським організмом, що може викликати ряд проблем зі здоров'ям:
а) Лактоза накопичується в кишечнику, що викликає діарею, метеоризм, неконтрольоване виділення газів і здуття живота.
б) Накопичення в кишечник лактози стає середовищем для розмноження патогенних бактерій.
в) у деяких випадках стінки кишечника дуже швидко засвоюють лактозу - це викликає виділення токсинів. Ці токсини здатні викликати отруєння організму, що за симптомами нагадує харчову алергію.
Де є лактоза?
В наш час, з розвитком харчової промисловості лактоза стала широко застосовуватися при виготовленні безлічі різних продуктів харчування:
- шоколад;
- сухі молочні суміші;
- нуга;
- морозиво;
- кондитерські крему;
- манна каша;
- вершки;
- какао;
- различная сдобная выпечка;
- йогурты;
- сыры.
Во всех этих продуктах высоко содержание лактозы, если производитель не указывает на этикете обратного.
Дорогие клиенты, вы всегда можете получить профессиональную консультацию у наших менеджеров, достаточно позвонить по одному из указанных на сайте номеров. Менеджер поможет не только подобрать товар, но и ответит на все интересующие вас вопросы относительно работы магазина, сориентирует по времени доставки и по способу оплаты.
Щоб більш детально дізнатися інформацію з приводу оплати та доставки, переходите за посиланням: Умови доставки і оплати.