Розчинна кава — напій із зерен кавового дерева, які за допомогою різних технологічних процесів перетворюються у водорозчинний (іноді не повністю, формуючи також суспензія) порошок або гранули. Після додавання гарячої води виходить напій, близький за смаком до натурального кава. У деяких марках розчинної кави, крім власне дегідратації, здійснюється ще і декофеінізація — зменшення вмісту кофеїну.
Перевагами розчинної кави є швидкість приготування і більший термін зберігання (натуральна кава внаслідок випаровування кавових масел досить швидко втрачає аромат).
Зазначені вище продукти – важлива складова всієї кавової культури і традиційне супровід кави в східних країнах. Цікаво, що солодощі, приготовані з горіхами, інжиром і фініками нейтралізують збудлива дія кофеїну в каві. Не дивно, що в жарких пустелях каву п'ють постійно.
Всі ці продукти, Ви можете одночасно придбати в нашому магазині, якщо зайдете в розділ "ГОРІХИ" або "СУХОФРУКТИ"