Кошик
14311 відгуків
Доброго дня! Завжди Вам раді!
"Смак 24" Интернет-магазин
Фільтри
Ціна
В наявності
Виробник
Контакти
"Смак 24" Интернет-магазинМарина, Наталья
Дніпро, Україна
+380 (95) 554-22-52
Украина
+380 (68) 883-45-94
Украина
+38095 554 22 52
Мапа
+380 (95) 554-22-52
+380 (68) 883-45-94

Кава, капучіно, какао, гарячий шоколад, шейк, тростинний цукор

Користь кави, про яку ви, можливо, не знали,

Кофеїн підвищує рівень дофаміну в мозку, який змушує нас відчувати себе бадьоріше і веселіше. Вживання кави в помірних кількостях позитивно впливає на центральну нервову систему: покращує настрій, підвищує фізичну і розумову активність.

Почнемо з божественного запаху. Недарма він нам так подобається: вдихання аромату кави стимулює вироблення мозком гормонів задоволення, від яких на душі стає затишно і тепло. Одна хвилина поруч з жужжащей-пыхтящей кавоваркою — і життя знову налагоджується.

Але у любителів напою є більш важливий привід для радості. Недавні дослідження довели, що у звичайних кількостях він нешкідливий і навіть корисний. Головне вплив кави на організм людини обумовлено кофеїном. Раніше вважали, що кофеїн — стимулятор, але виявилося, що він тільки блокує реакції самоторможения нервової системи. Завдяки цьому не дозволяє організму «заснути», позбавляючи від втоми, покращуючи ясність і швидкість мислення. Також кофеїн розширює судини і може допомогти при головному болю, викликаної їх спазмом.

Який сорт краще

Щоб вибрати хороший кави в зернах, потрібно знати особливості його видів.

  • Арабіка відрізняється неперевершеним м'яким ароматом.
  • Робуста містить більше кофеїну, ніж арабіка, надає напою унікальну гірчинку і різкий аромат.
  • Ліберіка має різко виражений гіркий присмак. Її не використовують в «чистому вигляді», однак суміші з використанням її зерен відрізняються насиченістю і глибиною аромату.

Купаж (суміш) арабіки і робусти надає напою особливий, ні з чим не порівнянний смак, аромат і міцність. При виборі кави запам'ятовуйте сорти зерен, з яких він створений. У кожного сорту і кожної суміші є свої шанувальники, тому неможливо заздалегідь сказати, яку саме каву вам доведеться за смаком. Запам'ятовуйте і шукайте — це по-справжньому захоплююче заняття.

 

Як зварити смачну каву

  1. По-скандинавськи (легка ступінь обжарювання). Обсмажені зерна не виділяють рослинного масла і набувають світло-коричневий колір. Напій відрізняється кислуватим смаком і витонченим ароматом. Добре поєднується з молоком і вершками і відмінно бадьорить вранці.
  2. По-віденськи середня ступінь обсмажування). Із зерен кави виділяється невелика кількість рослинних олій. Зерна набувають темний шоколадно-коричневий колір. Смак кави більш насичений і трохи солодкуватий.
  3. По-американськи середня ступінь обсмажування). Зерна обсмажують довго і інтенсивно, не допускаючи виділення маслянистих речовин. Напій володіє хорошим ароматом та ледь відчутною гірчинкою.
  4. По-французьки темніше середньої обсмажування). Зерна яскраво вираженого темно-коричневого кольору і виділяють велику кількість олій. Кава такого сорту бархатистий вигляд і має улюблену багатьма гірчинку.
  5. По-італійськи темна ступінь обсмажування). Зерна надзвичайно темно-коричневого кольору і маслянисті. Так виходить самий міцний і гіркий кави «еспресо».Такий напій краще не пити у другій половині дня.
  6. Континентальна обсмажування. При подвійному сильному обсмажуванні, зерна набувають кольору чорного шоколаду. Підходить для приготування «еспресо».

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner