Оливкова масло легко засвоюється організмом, знижує апетит, прискорює обмін речовин і благотворно впливає на шлунок. Регулярне вживання оливкової олії – відмінна профілактика серцево-судинних захворювань: воно зміцнює судини і робить їх більш еластичними.
Більшість лікарських засобів, що сприяють зниженню тиску, створені на основі листя оливкового дерева. Крім того, оливкова олія благотворно впливає на кісткову тканину, запобігаючи втрату кальцію, що робить продукт особливо цінним для дітей.
Користь оливкової олії полягає ще й у тому, що линолиевая кислота, що входить до його складу, сприяє швидкому загоєнню ран і опіків, також вона корисна для підтримки м'язового тонусу і нормального функціонування тканин організму. Крім цього, сприятливий ефект линолиевая кислота справляє на зір і координацію рухів. Не одну сотню років тому наші предки виявили, що оливкова олія здатне допомогти в лікуванні психологічних розладів.
Але одне з найдивовижніших корисних властивостей оливкової олії, доведена численними дослідженнями, полягає в тому, що воно знижує ризик розвитку злоякісних пухлин, зокрема раку грудей. Олеїнова кислота, вітаміни і антиоксиданти, що входять до складу масла, пригнічують розвиток ракових клітин, вірніше, вони виводять токсини, які, серед інших факторів, що впливають на мутацію клітин.