500 ₴
475 ₴
Показати оптові ціниФундук — плоди льовини крупної, або ломбардського горіха. Ядро становить 25-63% маси горіха. Фундук використовується в їжу, у кондитерській промисловості та для отримання олії. Основні виробники фундука — країни Середземномор'я.
Фундук багатий на поживні речовини, за калорійністю (приблизно 700 кілокалорій) він перевершує 2-3 рази хліб, 8 разів молоко, а також шоколад. У ньому міститься до 60% олії, що складається з гліцеридів олеїнової, стеаринової та пальмітинової кислот, які перешкоджають росту холестерину в крові, захищають від судинних захворювань, а також вкрай необхідні для організму, що росте. Лісовий горіх також характеризується високим вмістом білка (20%), наявністю вітамінів В1, В2, С, Е, мінеральних речовин: калію, заліза, кобальту, фосфору, кальцію, цинку, циаміну, ніацину, протеїну.
Найважливішою особливістю вітаміну Е є його здатність перешкоджати утворенню канцерогенних чинників в організмі: є потужним профілактичним засобом проти раку, а також хвороб серця й м'язової системи. Кальцій зміцнює кістки та зуби, залізо необхідно крові, цинк — для вироблення статевих гормонів, калій — діяльності нервової та м'язової системи. Як продукт дієтичного харчування використовується у разі захворювань серцево-судинної системи та малокровії, збільшення передміхурової залози, у разі варикозного розширення вен, флебітів, трофічних виразок льоні та капілярних геморагій. Його можна вживати й людям із цукровим діабетом, а завдяки низькому вмісту вуглеводів його можна їсти й у разі дуже суворої дієти без ризику поправитися. У ньому містяться речовини, що сприяють введенню шлаків з організму (особливо з печінки). Вживання фундука запобігає гнильним процесам, очищає організм і зміцнює імунну систему. Фундук є джерелом енергії для людини — 100 г. горіхів фундука містить 639 ккал, а також високий відсоток білка, від 16 до 19%. У ядрах горіха фундука міститься 60+5% олії, що складається з гліцеридів олеїнової, стеаринової та пальмітинової кислот, які перешкоджають росту холестерину в крові, захищають від судинних захворювань, а також вкрай необхідні для організму, що росте. Тому фундук має бути невіддільною частиною харчування дітей, молоді, а особливо осіб похилого віку.
Основні | |
---|---|
Вага | 1 г |
Тип | Фундук |
Фасовка | Пакет |