31 ₴
Показати оптові ціниМінімальна сума замовлення на сайті — 200 грн
Ця смачна приправа відома дуже давно, але в наших широтах іноді ще викликає питання. Що це за дивні маленькі плоди, законсервовані в банках? Як, з чим їх їдять і взагалі, чи це смачно?
Каперси – зовсім не плоди, а бутони квітів рослини під назвою каперсник. Вчені налічують близько 300 найменувань каперсника, а його батьківщина – Азія і Африка. Серед безлічі видів у їжу вживають каперсник колючий. Його спеціально вирощують в Греції, Іспанії, Італії, Франції, Алжирі. У кухні цих країн широко культивується використання цієї пікантної спеції, а також відправляються на експорт кращі сорти каперсів.
Щоб каперси були смачними, спочатку їх збирають вручну, щоб знайти самі дрібні пуп'янки – вони вважаються елітними. Зібрані бутони в'ялять в тіні, щоб вони не засохли занадто сильно, і засипають сіллю з рослинним маслом. Після 3-місячної витримки каперси готові.
Каперси – це не тільки смачно, але і дійсно корисно. У них багато мінералів і солей, але знамениті вони вітаміном С і рідкісним вітаміном Р – рутином, який називають "чарівником для судин": він попереджає крововиливи, зміцнює стінки судин, і з ним не страшний склероз. Речовина каппарідін має протиалергічну дію, а різні ефірні масла добре впливають на шкіру і волосся. Вважається, що вживання каперсів корисно для жіночого здоров'я і навіть здатне попередити онкозахворювання.
Основні | |
---|---|
Виробник | Luxeapers |
Країна виробник | Іспанія |
Вид консервації | Каперси |
Упаковка | Скляна банка |
Користувацькі характеристики | |
Вага | 100 |