Застосування лаврового листа в кулінарії
Насправді лавровий лист може використовуватися багато де. Так, він чудово поєднується з бульйонами та супами, його також додають у тушковані страви. Добре доповнить консервовані овочі, м'ясо та рибу, а також пряні соуси та заправки. Спробуйте додати лавровий лист і в солодкі страви: варення, консервовані фрукти та компоти, і навіть у алкогольні коктейлі (особливо гарний він із лікерами). Лавровка чудово поєднується і з бобовими, і з крупами. Особливо широко її використовують під час виробництва ковбасних виробів, отже, якщо готуватимете домашню шинку — обов'язково додайте й лавровий лист.
Найкраще лавровий лист додавати в перші страви за 5-10 хвилин до готовності страви, а потім видалити, щоб уникнути гіркоти. У другі страви додавайте аркуш за 30-40 хвилин до закінчення тушкування. Для холодних страв потрібно більше часу: дайте листу настоятися приблизно 1 годину. У лаврашки досить сильний пряний аромат, тому не рекомендується додавати його у великих кількостях: 1 аркуш на 1 літр рідини.
Корисні властивості лаврового листа
Лавровий лист має сильні антисептичні властивості. Він сприяє виведенню шлаків з організму, підвищує імунітет і збуджує апетит. У його складі безліч найважливіших речовин: вітаміни В, С, А, PP, мідь, селен, калій, марганець і залізо. Крім того, лавровий лист заспокоює нервову систему та зміцнює її, перешкоджає відкладенню солей у суглобах, сприятливо впливає на нирки та сечовий міхур, виводячи камені з організму. годно для «листочки», який просто кидають у суп, чи не так?
Основні | |
---|---|
Країна виробник | Польща |
Вага | 5 г |
Тип спецій | Лавровий лист |