59,52 ₴
Показати оптові ціниМінімальна сума замовлення на сайті — 200 грн
Ця смачна приправа відома дуже давно, але в наших широтах іноді ще викликає питання. Що це за дивні маленькі плоди, законсервовані в банках? Як, з чим їх їдять і взагалі, чи смачно це?
Каперси — зовсім не плоди, а бутони квітів рослини під назвою каперсник. Вчені налічують майже 300 найменувань каперсника, а його батьківщина — Азія й Африка. Серед усього безлічі різновидів у їжу вживають каперсник колючий. Його спеціально вирощують у Греції, Іспанії, Італії, Франції, Алжирі. У кухні цих країн широко культивується використання цієї пікантної спеції, а також вирушають на експорт найкращі сорти каперсів.
Щоб каперси були смачними, спочатку їх збирають вручну, щоб знайти найдрібніші бутони — вони вважаються елітними. Зібрані бутони в'ялять у тіні, щоб вони не засохли занадто сильно, і засипають сіллю з олією. Після 3-місячної витримки каперси готові.
Каперси — це не тільки смачно, але й дійсно корисно. У них багато мінералів і солей, але знамениті вони вітаміном C і рідкісним вітаміном Р — рутином, який називають "чарівником для судин": він запобігає крововиливу, зміцнює стінки судин, і з ним не страшний склероз. Речовина каппаридин має протиалергічну дію, а різні ефірні олії добре впливають на шкіру та волосся. Вважається, що вживання каперсів корисне для жіночого здоров'я й навіть здатне запобігти онкозаболіванню.
Каперси чудово поєднуються з бараниною, яловичиною, куркою, морепродуктами, пастою, з овочами та різними сирами.
Основні | |
---|---|
Виробник | Bernal |
Країна виробник | Іспанія |
Вага | 100 г |
Вид консервації | Каперси |
Упаковка | Скляна банка |