Кориця — спеція, яка за популярністю не поступається жодній іншій в кулінарії. Саме ця східна приправа надає випічці і десертах неповторний солодко-деревний аромат. Але не варто розглядати її виключно як пікантною прянощі. У чайній ложці меленої кориці стільки ж антиоксидантів, скільки і в 150 г чорниці, а за насиченістю поліфенолами мелена кориця перевершує всі інші спеції.
Кориця багата калієм, марганцем, залізом, міддю, селен і цинк, вітаміни групи А, B1, B2, В9, С, Е, К. Антиоксидант поліфенол МНСР впливає на рецептори інсуліну і знижує рівень цукру в крові, тому лікарі рекомендують вживати в їжу корицю пацієнтам з діабетом 2 типу.
Медичні дослідження довели, що вживання цієї спеції позитивно впливає на роботу всіх життєво важливих систем організму. Кориця підвищує загальний тонус, зміцнює імунітет, допомагає в концентрації уваги, здатна поліпшити зорову пам'ять, володіє протизапальними і кровоспинними властивостями.
Лікувальна суміш кориці з медом є одним з найбільш ефективних і смачних способів лікування простудних захворювань. Кориця багаторазово підсилює користь меду — антибактеріальні властивості цих двох природних компонентів підвищують життєві функції, активізують обмінні процеси, що допомагають в боротьбі з вірусами. Змішайте чверть чайної ложки кориці і столову ложку натурального меду, приймайте суміш три рази в день під час застуди або для профілактики ГРВІ.
Основні | |
---|---|
Країна виробник | В'єтнам |
Вага | 100 г |
Тип спецій | Кориця |