Корисні властивості
Опис вказує на те, що в'ялені часточки помело характеризуються великою користю для людського організму:
- Покращують стан кровоносної системи — це ідеальний варіант для тих, у кого в крові низький рівень лейкоцитів або тромбоцитів.
- Прискорює процес кровообігу, у людини підвищується працездатність.
- Позначаються корисні властивості й на головний мозок, який після вживання в'яленої шкірки помело починає працювати набагато активніше.
- Позитивно позначається на стані нервової системи. Якщо ви страждаєте на напади нервозності, безсоння або підвищену дратівливість, почніть вживати в'ялені часточки або шкірку екзотичного фрукта.
- Впливає на стан кісткової тканини або дихальної системи.
- Забезпечує захист від нестачі вітаміну Д, туберкульозу або пневмонії.
Користь сушеного помело зазначається й у впливі на імунну систему. Завдяки йому підвищується імунітет, і людина починає рідше хворіти вірусними або сезонними захворюваннями.
Товста шкірка плода зелена або жовта, а часточки розділені перегородками, гіркими на смак. Фрукт буває трьох видів: червоний, білий і рожевий, залежно від кольору м'якоті. Помело — найбільший цитрусовий, вага найбільший різновид білого помело може досягати 10 кг.
Батьківщиною помело є Малайзія та Китай. Перші згадки в китайських рукописах датуються 100 г до н. е. Помело вважається символом добробуту та процвітання, тому в Китаї його дарують один одному в канун Нового Року, і готують із ним безліч традиційних страв. У Таїланді плід використовується як підноска 84. До Європи фрукт завішений британським мореплавцем у XIV ст.
Часто помело вважають гібридом грейпфрута, проте, це не так. Помело — самостійний фрукт, який потім схрестили з апельсином і отримали грейпфрут. Подальше схрещування помело з білим грейпфрутом дало фрукт світі, що схожий на великий зелений мандарин. Він з'явився 1984 року в Єгипті, де вчені намагалися вивести плід слаще грейпфрута.