Кошик
17789 відгуків
Доброго дня! Завжди Вам раді!
"Смак 24" Интернет-магазин
Контакти
"Смак 24" Интернет-магазинМарина, Наталья
Дніпро, Україна
+380 (95) 554-22-52
Украина
+380 (68) 883-45-94
Украина
+38095 554 22 52
Мапа
+380 (95) 554-22-52
+380 (68) 883-45-94

Мандарин в'ялений в цукровій пудрі (кумкват) 500г

103 ₴

Мінімальна сума замовлення на сайті — 200 грн

  • Немає в наявності
Мандарин в'ялений в цукровій пудрі (кумкват) 500г
Мандарин в'ялений в цукровій пудрі (кумкват) 500гНемає в наявності
103 ₴
+380 (95) 554-22-52
Украина
  • +380 (68) 883-45-94
    Украина
+380 (95) 554-22-52
Украина
  • +380 (68) 883-45-94
    Украина
повернення товару протягом 14 днів за домовленістю

Мандарин – це дерево або чагарник, висотою не більше 4 метрів, густо вкрите дрібною зеленим листям і, в період дозрівання, помаранчевими плодами. Батьківщина мандарина – Китай. До нас в Європу він потрапив порівняно недавно – в позаминулому столітті, але дуже швидко прижився і зараз вважається своїм, Іспанії, Португалії, на півдні Франції, Греції, Туреччини і Грузії.

Звичайно головне в мандаринах, це плоди. Невеликі, від 3 до 6 см в діаметрі, вони злегка приплюснуті з двох сторін. Колір залежно від сорту відрізняється від світлих відтінків жовто-оранжевого до темно-оранжевого. У стиглих плодів шкірка мандарина частіше тонка і легко відділяється від м'якоті. М'якоть ніжна і солодка, складається з 10 – 12 часточок оранжевого кольору і в залежності від сорту може містити кісточки. Відмітна особливість мандарин – при знятті шкірки в повітрі з'являється сильний стійкий аромат. Це поширюються ефірні масла, що містяться в шкірці.

Як і інші цитрусові, мандарини довго зберігаються і практично не втрачають свої корисні властивості.

Мандарини – смачний і дуже корисний фрукт, але крім вживання в свіжому вигляді з них роблять соки і компоти, використовують при виготовленні варення, цукатів, в складі різних страв і салатів. Окремо відзначимо мандаринову шкірку – вона широко використовується у харчовій та косметологічної промисловості, також з неї виготовляють лікарські препарати і настоянки, застосовувані в лікувальних і профілактичних цілях.

Склад мандарин: вітаміни, мікро - та макроелементи

Мандарини – чудовий джерело корисних речовин. 100 г м'якоті плоду в середньому містять:

85-88 % води
0,8 % білків
0,3 % жирів
8-12 % вуглеводів
1,5-2 % баластних речовин (харчових волокон)
Такий склад робить мандарини прекрасним дієтичним продуктом, що і підтверджується їх калорійністю:
38-52 Ккал на 100 г м'якоті.мандарин

Вітаміни:

Вітамін А – до 60 мкг
Вітамін С – до 38 мг
Вітамін В1 (тіамін) – до 60 мкг
Вітамін В2 (рибофлавін) – 30-35 мкг
Вітамін В3 (ніацин) – 0,35 мг
Вітамін В5 (пантотенова кислота) – до 200 мкг
Вітамін В6 (піридоксин) – 80 мкг
Фолієва кислота (вітамін В9) – 16 мкг
Вітамін Р – до 30 мг
Інозитол (вітамін В8) – 190 мг
Холін (вітамін В4) – 10 мг

Мінеральні речовини:

Калій – 150-170 мг
Кальцій – 35 мг
Магній – 11-12 мг
Фосфор – 15-20 мг
Натрій – 1,5-2 мг
Залізо – 0,1-0,15 мг

Корисні властивості мандаринів

Вітамінний і елементний склад мандарин робить їх суперполезным для здоров'я фруктом. Мандарини й продукти, приготовані з них, успішно застосовують для профілактики і лікування багатьох захворювань.

Наприклад, при розладах кишечника і профілактики запорів корисно вранці натщесерце або ввечері перед сном випити склянку мандаринового соку. А при нудоті або метеоризмі допоможе свіжа шкірка мандарина.

Мандарини з успіхом допомагають при захворюванні на діабет. Спеціальний відвар (потрібно прокип'ятити 10 хв шкірку від 3 середніх за розміром мандаринів в 1 літрі води, потім остудити і не проціджувати) сприяє зниженню рівня глюкози в крові.

Співвідношення між калієм та натрієм (110:1), що входять до складу мандарина, роблять його відмінним дегидротическим (протинабрякову) засобом.

При бронхіті або трахеїті корисний відвар з сухої шкірки на воді.

Свіжовичавлений сік мандарина рекомендує дітям в якості дієтичного і лікувального напою, також він допоможе втамувати спрагу хворим з підвищеною температурою.

Фітонцидні й антисептичні властивості мандаринів роблять їх відмінним профілактичним і лікувальним засобом при лікуванні багатьох респіраторних захворювань

Мандарини і мандариновий сік:

корисні при різних захворюваннях ШКТ
завдяки вмісту речовини сінефрін допомагають при лікуванні бронхіту і астми
при втиранні сприяють лікуванню шкіри і нігтів, уражених грибком
є засобом профілактики та лікування від гельмінтів
при регулярному вживанні знижують кров'яний тиск, відновить сили і поліпшить обмінні процеси
завдяки вмісту глікозидів мають антисклеротичними властивостями
підвищують апетит
завдяки вмісту ефірних олій піднімають настрій
відмінний джерело вітамінів і мінералів, що особливо необхідно в зимовий період

Характеристики
Основні атрибути
Країна виробникТаїланд
Вага500 г
КультураАпельсини
Тип продукціїЦукати
Інформація для замовлення
  • Ціна: 103 ₴

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner