Родзинки дуже багаті на калій. Крім нього, до складу родзинок входять: фосфор, натрій, кальцій,
магній, залізо, а також вітаміни B1, B2, В5, PP.
У рекордсменах за наявністю калію.
Калій, яким такий багатий родзинки, регулює кислотно-лужну рівновагу в крові, він
активізує м'язову роботу серця, покращує передавання нервових імпульсів, а також
сприятливо впливає на роботу нирок і шкіри.
Темний родзинки вважається більш корисним, ніж світлі сорти. Навіть карієс і захворювання
десен посильны изюму. Наявні в ньому антиоксиданти, які пригнічують ріст
бактерій, які є причиною стоматологічних захворювань. Фитовещества,
, що містяться в родзинці, цілюще для зубів і ясен.
Однією з корисних властивостей родзинок є його здатність усувати набряки та посилювати
виділення сечі. Ця властивість безпосередньо пов'язана з наявністю в ньому калію, який
допомагає також і у разі отруєнь, коли необхідно вивести токсини з крові. Для
цього необхідно спочатку розім'яти родзинки, змішати їх із тваринним жиром, а потім
Прикласти до пухлини або місця прориву фурункулів.
Родзинки треба додавати до свого раціону людям із серцево-судинними захворюваннями,
хворих на цукровий діабет і вегето-судинну дистонію. Родзинки зміцнюють легкі,
серце, нервову систему та навіть пригнічує гнів і заспокоює нерви. Якщо ви
відчуваєте дратівливість, замочіть на ніч у холодній воді гіркість родзинок і вранці
випийте, це питво стимулює також серцевий м'яз. Властивості родзинок набагато
відрізняються від властивостей винограду.
Перед вживанням у їжу родзинки треба дуже ретельно вимити, оскільки за
промисловому сушінню він обробляється сіркою й іншими хімікаліями, які несуть
небезпека для здоров'я.
Основні атрибути | |
---|---|
Країна виробник | Іран |
Культура | Виноград |
Тип продукції | Сушені |
Вага | 1000 г |