Склад папаї
У своєму складі сонячні сухофрукти папаї містять багатий вітамінно-мінеральний комплекс, поліненасичені жирні кислоти, природні цукри, ферменти, пектини. Антиоксидант — вітамін C у складі висушених плодів диного дерева займає першу позицію, покриває більше половини добової потреби. Коратиноїд криптексантин запобігає розвитку вікових захворювань — онкології, артриту, недостатності серцевої діяльності. Ретинол бере участь у виробленні колагену, відновлює пошкоджений епітелій. Вітамін A пригнічує розвиток раку, відповідає за гостроту зору, захищає мозок від вільних радикалів поліненасичених кислот і кисню.
Не менш корисні для організму людини вітаміни, що містяться в меншій концентрації:
Мікро- та макроелементи в складі сушеної папаї сприяють правильному кислотно-лужному та водно-сольовому обміну, нормальній роботі всіх органів, систем. До переліку мінералів, що містяться в значущих концентраціях, входять: калій, магній, кальцій, залізо, фосфор, натрій, марганець.
У роздрібній торговій мережі та на продуктових ринках пропонують цукати з папаї, приготовані способом варіння плодів у цукровому сиропі. Збільшення енергетичної цінності, руйнування більшої частини вітамінів — не єдиний брак красивих солодких скибочок. У цукати додають барвники, консерванти, що знижує користь фруктів, заподіює шкоду організму.
Порівнюючи зі свіжими плодами хлібного дерева, енергетична цінність яких становить 43 ккал, калорійність на 100 г сушеної папаї вища в рази — 327 ккал. Цей факт говорить про те, що продукт вимагає нормованого ввімкнення до раціону худорлявих, щоб уникнути набирання ваги.
БЖУ продукту нетипово для фруктів. Більшість складу займають білки (21 г) і жири (52,9 г). На частку вуглеводів за
Основні атрибути | |
---|---|
Виробник | King |
Тип продукції | Сушені |
Вага | 500 г |
Основні | |
Фасовка | Баночка |