Цей продукт не містить глютену, лактози, барвників і нітритів.
Сорт хамона, отриманий із білих свині,жирі називають серано. Jamón Serrano є звичайною шинкою, приготованою за давнім рецептом. Здавна в гірських провінціях Іспанії виготовляли свіжу шинку. Для її отримання м'ясо засипалося морською сіллю і в'ялося в підвішеному стані впродовж півтора року. Цього періоду досить для того, щоб м'ясо просочилося підшкірним жиром і стало придатним до вживання. Подається хамон у формі нарізування тонкими напівпрозорими скибочками. Найкраще він поєднується з вином і сидром, але може використовуватися як інгредієнти для рагу та салатів.
Хамон серано займає майже 90% виробленої шинки на території Іспанії. Він виготовляється відповідно до традицій давньої рецептури на сучасних фабриках. Свини, використовувані для його виробництва, вигодовуються зерновими злаковими культурами. Порівнюючи з іншими шинками, Jam ⁇ n Serrano вирізняється постійною текстурою, чудовим ароматом і мармуровим кольором.