Кошик
16794 відгуків
Доброго дня! Завжди Вам раді!
"Смак 24" Интернет-магазин
Контакти
"Смак 24" Интернет-магазинМарина, Наталья
Дніпро, Україна
+380 (95) 554-22-52
Украина
+380 (68) 883-45-94
Украина
+38095 554 22 52
Мапа
+380 (95) 554-22-52
+380 (68) 883-45-94
Перець чилі, 1 кг, фото 3
Перець чилі, 1 кг, фото 4
Перець чилі, 1 кг, фото 5
Перець чилі, 1 кг, фото 6

Перець чилі, 1 кг

96 ₴

Показати оптові ціни

Мінімальна сума замовлення на сайті — 200 грн

  • Немає в наявності
  • Оптом і в роздріб
Перець чилі, 1 кг
Перець чилі, 1 кгНемає в наявності
96 ₴
+380 (95) 554-22-52
Украина
  • +380 (68) 883-45-94
    Украина
+380 (95) 554-22-52
Украина
  • +380 (68) 883-45-94
    Украина
повернення товару протягом 14 днів за домовленістю

Застосування в кулінарії

Чилі й донині залишається основною пряністю мексиканської кухні (моле, чилі кон-карне, текс-мекс). В індійському гострому карі мелений перець чилі може становити до 45% всієї приправи. Індонезійські самбал і сатай перець чилі наділяє характерними смаками.

Чилі додають у рис, макарони, овочеві пюре, особливо в бобові страви, роздаючи їхню прісність.
Він входить до складу гострих соусів «Табаско» і «Аджика».
Спільно з гострим перцем рекомендують додавати в страви коріандр, фенхель, куркума, кардамон, які є не таким пекучим, але в поєднанні один з одним гармонійно ароматні.
У Європі чилі іноді вживають у поєднанні з молочними продуктами, так само як і в східній кухні. Наприклад, осетинська чаздоса та вузбекський курт.

Застосування в медицині

Сильний пекучий смак зумовлений високим рівнем вмісту алкалоїду капсаїцину, який концентрується переважно в насінняносці (біла м'якоть) і січницях всередині плода. Природне призначення капсаїцину — це захист від патогенних організмів, у такий спосіб у разі вживання перцю чилі в їжу організм підвищується імунітет. Якщо щодня додавати трохи перцю чилі в повсякденні страви, то можна позбутися багатьох бактеріальних і вірусних інфекцій. Особливо ефективний перець чилі під час лікування нежитю та застуд.

Чилі багатий на вітамін C і низку інших необхідних для нормальної життєдіяльності людини речовин (зокрема залізом, кальцієм, фосфором, магнієм, цинком, калієм і натрієм).

Помірне вживання перцю чилі сприяє поліпшенню травлення, підвищенню апетиту, полегшує роботу печінки. 

Перець чилі має також здатність викликати рясний піт, у такий спосіб остуджуючи тіло, що бажано в жаркому кліматі.

Велику популярність і далі мають перцеві пластирі, мазі та настойки, які ефективно знімають м'язовий і суглобовий біль.

Заходи безпеки та протипоказання:

Деякі сорти перцю чилі такі гострі, що можуть залишити опіки на шкірі рук, а особливо у разі потрапляння в очі або на слизову оболонку носа. Тому після роботи з перцем чилі рекомендується ретельно промивати руки або ж використовувати гумові рукавички. Небажане вживання гострого перцю у разі виразки шлунка, 12-палої кишки, виразкового коліту, гастриту з підвищеною кислотністю. Вживання перцю чилі може бути небезпечним за наявності будь-якого з перерахованих захворювань.

Характеристики
Основні
Країна виробникІндія
Вага1 г
ФасовкаПакет
Інформація для замовлення
  • Ціна: 96 ₴

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner