Халву можна сміливо зарахувати до національних або традиційних солодощів держав Середньої Азії. Показово також і те, що халву на Сході вважають не тільки смачним, але й неймовірно корисним харчовим продуктом. Назва халви перекладається з арабської як "солодкість". За своєю кулінарною суттю це десерт із насіння, горіхів, цукру або його замінників.
На думку фахівців із харчових продуктів, фісташки мають високу калорійність і містять необхідні людині вітаміни, амінокислоти та мінеральні речовини. З кількості вітамінів, що містяться в плодах фісташки, виділяється високим вмістом вітамін Е — природний антиоксидант, омолоджувальний організм людини. Тому не випадково в давнину фісташки носили назву «магічний горіх». Але найпривабливіша та найцікавіша назва фісташці дали китайці: «Щасливий горіх», очевидно, тому, що тріщинка між шкаралупками плода схожа на усмішку.
Склад: кунжутна паста, фруктозний сироп, фісташковий мигдаль 6%, олії, ваніль. Може містити арахіс або інші горіхи.
Основні атрибути | |
---|---|
Виробник | Dilillo |
Країна виробник | Туреччина |