Даний продукт не містить глютену, лактози, барвників і нітритів.
Сорт хамона, отриманий з білих свиней, іспанці називають серрано. Jamón Serrano є звичайною шинкою, приготованої за стародавнім рецептом. Здавна у гірських провінціях Іспанії займалися виготовленням свіжої шинки. Для її отримання м'ясо засипалась морською сіллю і вялилось в підвішеному стані протягом півтора років. Цього періоду достатньо для того, щоб м'ясо просякло підшкірним жиром і стало придатним до вживання. Подається хамон у вигляді нарізки тонкими скибочками напівпрозорими. Краще всього він поєднується з вином і сидром, але може використовуватися в якості інгредієнтів для рагу і салатів.
Хамон серрано займає близько 90% виробленої шинки на території Іспанії. Він виготовляється згідно з традиціями давньої рецептури на сучасних фабриках. Свині, які використовуються для його виробництва, вигодовуються зерновими злаковими культурами. Порівняно з іншими ветчинами, Хамон Serrano відрізняється постійною текстурою, чудовим ароматом і мармуровим кольором.