евероятно ароматна диня з екзотичною назвою канталупа завойовує серця споживачів. Навіть у висушеному стані вона виділяє тонкий солодкий аромат з м'якою пряної ноткою. Смачні цукати з канталупи неймовірно корисні. Чому? Розповімо в цьому огляді.
Родом сорт Cantalupensis з сонячної Туреччини. Пращур сучасного облагородженої гібрида був менше в розмірах. Однак смакові властивості відрізнялися не сильно. В Європу насіння дині прибутку через Вірменію.
Існує красива легенда про те, як східний купець вивіз безцінні насіння в підкладці свого халата. Секрет збереження аромату у цукатах довгий час залишалося таємницею за сімома печатками. Розкриттям суті рецептури ми зобов'язані італійському кондитеру Серджо Лаваджио, який працював на імператорський двір австрійського короля Георга IV.
Особливістю дині є високий вміст ароматичних масел. Це єдиний овоч в якому прісутвуют ці компоненти. Саме завдяки цьому вона має стійкий смак та аромат. Другим важливим складовим дині є каротин.
За рахунок вмісту у складі магнію, калію і вітаміну С вона відноситься до розряду дієтичних страв. Калій позитивно впливає на судинну систему. Регулярне споживання цукатів з канталупи дозволить відновити норму мікро - і макроелементів.
Основні атрибути | |
---|---|
Країна виробник | Туреччина |
Культура | Диня |
Тип продукції | Цукати |
Вага | 1000 г |