У фініків найвищий відсоток вмісту вуглеводів серед інших фруктів — понад 60 відсотків, але ці цукри не завдають сильної шкоди організму. Адже у фініках містяться й кислоти: ніацин, рибофламін і пантотенову кислоту. Вони сприяють засвоюваності вуглеводів, регулюють рівень глюкози в крові. У цих плодах є ще 23 види різних амінокислот, яких немає в більшості інших фруктів.
У фініках високий вміст мінералів: мідь, залізо, магній, цинк, марганець, калій, кальцій, фтор та інші; а також вітаміни: А, С, В1, В2, В6. Десять фініків можуть задовольнити добову потребу організму в міді, магнії та сірці.
Пектин і харчові волокна, що входять до складу фініків, знижують ризик деяких ракових захворювань і сприятливо впливають на травну систему. Фініки зовсім не містять холестерину. Продукт малокалорійний, попри високий вміст вуглеводів, тому їх рекомендують вживати замість солодощів під час дієт.
З давніх-давен здавна вважалося, що плоди фінікових пальм дають силу, витривалість, збільшують тривалість життя, посилюють здатність організму протистояти різним інфекціям.
Основні атрибути | |
---|---|
Країна виробник | Туніс |
Вага | 1000 г |
Користувальницькі характеристики | |
Культура | горіхи, сухофрукти, цукати |
Основні | |
Фасовка | Коробка |