Харчова клітковина, що входить до складу насіння льону, знижує різкі коливання рівня вмісту ліпідів в крові після прийому їжі і таким чином регулює апетит. Вченими з Копенгагенського університету отримані експериментальні дані про здатність насіння льону пригнічувати апетит і сприяти зниженню зайвої ваги. Вирощується льон протягом багатьох століть і відомий своїми неперевершеними якостями в усьому світі. Ще Гіппократ писав про застосування льону для полегшення болю в животі, а французький імператор Карл Великий настільки любив це рослина, що навіть видав закон, який зобов'язував його вживати. Головні корисні властивості насіння льону – високий вміст альфа-ліноленової кислоти, харчової клітковини і линганов. Одна з основних жирних кислот, альфа-ліноленова кислота перешкоджає утворенню речовин, провокують запальні процеси, а також знижує рівень вмісту в крові реактивного З-протеїну. Завдяки дії альфа-ліноленової кислоти і линганов, льон блокує розвиток пухлин у тварин і може сприяти зниженню ризику виникнення онкологічних змін у людей. Линганы – це рослинні естрогени, елементи рослинної тканини, що володіють естрогенний ефект і антиоксидантними властивостями. Вони допомагають стабілізувати гормональний баланс, полегшують симптоми ПМС і менопаузи, а також потенційно здатні знижувати ризик виникнення раку грудей і простати. Клітковина насіння льону сприяє здоровому травленню. Одна столова ложка цілісних насіння містить стільки клітковини, скільки половина склянки вівсяних висівок. Розчинна клітковина льону може знижувати ризик серцевого нападу. У подрібненому вигляді насіння льону навіть більш корисні, ніж суцільні. Їх можна змолоти в кавомолці або блендері , а потім додати в пластівці, печені вироби або коктейлі.
Основні | |
---|---|
Країна виробник | Індія |
Вага | 1 г |
Фасовка | Пакет |
Культура | Нут |